▼ 2FIGHT4

Inspiration

David Icke speech for Amsterdam peace rally that had him banned from 26 countries

David Icke speech for Amsterdam peace rally that had him banned from 26 countries

Deze week weigerde het kabinet de Britse ‘complotdenker’ David Icke de toegang tot ons land. Het inreisverbod oogst kritiek van juristen. Hoogleraar Jerfi Uzman van de Universiteit van Amsterdam spreekt tegenover NRC van ‘een zorgelijke ontwikkeling’.

“Op die manier bemoeit de overheid zich met de inhoud van opvattingen.” Media-advocaat Sander Dikhoff vindt dat Icke toegelaten had moeten worden. “Als hoofdregel is censuur niet toegestaan.” De redenering om daarvan af te wijken omdat Icke onrust kan veroorzaken door tegenacties is volgens hem ‘niet sterk’.

Schadelijk

“Iedereen die nu juicht omdat Icke het land niet in mag, denk eens wat verder na: wat zou je ervan vinden als de overheid ‘juridische trucs’ gebruikt om protest tegen te houden waar je het wel mee eens bent?” reageert onderzoeksjournalist Thomas Bollen. “Bijvoorbeeld om klimaatactievoerders de mond te snoeren?”

Arts Jona Walk voegt toe: “Het demonstratierecht staat in ons land ernstig onder druk. Uiterst zorgwekkend, wat je ook van de mening van de demonstranten vindt. Inperken van deze vrijheid is schadelijk voor de democratie en kan sociale onrust juist versterken. Blijf je uitspreken.”

Geen fascistische dictatuur meer

“De wereld is krankzinnig,” zegt Icke in de speech die hij gehouden zou hebben in Amsterdam. “De wereld heeft leeuwen nodig. Zoals nooit tevoren. Het is tijd om een leeuw te zijn en geen schaap. Het is voor de mensheid tijd om te brullen!” “Geen fascistische dictatuur meer! Geen onderwerping aan Rutte en degenen die hem beheersen. Het is nu of nooit.”

Bekijk zijn hele speech hieronder (Nederlands ondertiteld):

<< Go back to the previous page


The views and opinions expressed by individuals on this site content do not necessarily reflect those of the site owner(s) or its affiliates but are worth investigating with an open mind.